Carpaccio med hasselnötter och västerbottenost

Så lätt att laga, och ändå så gott att man tror att man är på restaurang. Går att laga så länge man äger en skärbräda och en kniv och därför är den här rätten perfekt om man ska laga mat ute i skärgården eller varsom där man inte har ett riktigt kök.

Carpaccio

Tid: 10 min

200 g oxfilé, gärna halvfryst så att den är lätt att skiva
2 dl hyvlad västerbottenost
65 g ruccola
1 dl skalade och rostade hasselnötter
flingsalt
nymalen svartpeppar
smakrik olivolja

Skiva oxfilen så tunt du kan med en vass kniv (om det är svårt att få tunna skivor, lägg då skivorna mellan två bakplåtspapper och kavla eller banka ut dem lite).
Bryt över västerbottenosten.
Strö över ruccola och hasselnötter.
Strö över lite flingsalt och svartpeppar.
Avsluta med att ringla över olivolja och servera.

Tips! Är det varmt ute ställ serveringsfatet på ett par kylklampar som är inlindade i kökshanddukar så håller sig maten fräsch längre.

Dryckestips: Ett lättare rödvin som inte tar över handen för mycket passar jättebra till carpaccio. Det här franska skulle jag välja med inslag av viol och jordgubbar.

Jag brukar låta rödvin ligga i kylen ca 30-40 minuter innan servering så det är kring 14 grader när de serveras.