Sverige är bäst i världen på att baka!

Nu är det bevisat! I går tog Sverige hem guld i Coupe Europe, europeiska mästerskapen i konditori. Tävlingen gick av stapeln i Turin och vinsten innebär att Sverige också kommer att delta i VM – Coupe du Monde de la Pâtisserie, i Lyon, Frankrike. Otroligt kul! Stort Grattis!!

Temat för svenskarna var ”Mother Nature”, vilket gick igen i både smaker och formspråk.

Glasstårtan ”Midnight sun” t.ex var inspirerad av den svenska naturen och soldränkta smaker från södra Sverige. Hallonglass, mandarinsorbet, yoghurt- och vaniljparfait med krispig, spröd pistagebotten och karamelliserad smördeg – allt i ljusa och eleganta färger.

Namnet på den tårtan får mig att tänka på midsummer, som kommer snart och då jag ska åka ut och segla med min pojkvän i Stockholms skärgård.