Swiss med jordgubbssorbet och skorpor

Jordgubbstårta i all ära men en läcker swiss med lenvispad grädde och kall jordgubbssorbet är nog snäppet vassare just som dessert. Plus är ju att även denna är lätt att svänga ihop i sommarstugan och den kräver ingen ugn.

Swiss med jordgubbssorbet och skorpor

Tid: 10 min

3 dl vispgrädde
½ liter jordgubbssorbet
4-5 kardemummaskorpor
1 l Jordgubbar

Vispa grädden lätt, den ska vara mjuk och följsam.
Lägg en sked sorbet i varje skål.
Toppa med grädde.
Bryt över skorporna och lägg på jordgubbarna.

Tips! Jag serverar gärna i generösa skålar, men om man vill ha en tjusigare servering så kan man servera det i ett glas med fot och knyta en blomma runt om glasets fot, jättefint!

Drykestips:
Till den här dricker jag gärna det här söta vita italienska vinet som har en låg alkoholhalt och somriga toner av fläder. Servera det riktigt kallt, passar också till klassisk jordgubbstårta.