Färska kryddor

Jag vet inte hur det är med er men jag varken vill eller kan laga mat i sommar utan färska kryddor, det tar helt enkelt maten till helt nya höjder. Om du inte redan har testat att odla egna kryddor hemma tycker jag att det är dags för dig att prova på, de smakar nämligen ännu mer än de färska kryddorna som du köper på affären.

En av mina favoriter att odla själv är dill, ett måste till svenska klassiker som nypotatis, inlagd sill, strömmingsflundror och dillsås men också en fantastisk krydda att blanda i tzatziki och kantarellstuvning.  

En annan favorit här hemma är basilika, passar till fläsk- och kycklingfilé, pesto, tomater med mozzarella, i sallader, till vinäger, brännvin och som ni vet höjer den vilken enkel pastasås som helst. 

Bilen till Gotland är fullpackad med bland annat persilja, koriander och timjan, på min youtubekanal finns massor med inspiration och recept på andra rätter att laga med färska kryddor.