Boktips inför semestern

Åh vad jag vill flytta in i den här boken ”Lilla bageriet vid strandpromenaden”. Jag sa efter halva boken till min pojkvän att kan vi inte bara öppna ett bageri. Baka bröd och sälja. Bo vid havet. Leva ett liv utan internet. Leva för varje dag. Jag älskar feelgood romaner, det är det bästa jag vet. I den här boken tycker jag så mycket om huvudkaraktären Pollys optimistiska och positiva sida. Känner igen mig i den, och när jag läser boken känner jag mig ännu mer fast i min övertygelse som är att om man alltid följer sitt hjärta och gör det man älskar så kommer det mer positivt ur det än man kunnat ana. Oftast är ens drömmar precis framför ögonen på en om man bara vågar tro på dem.

”Polly hade allt: jobb, bostad och pojkvän. En konkurs senare är hon alldeles ensam och när hon flyttar till ett rum ovanpå ett nedlagt bageri i en fiskeby återupptar hon sitt största intresse. Snart sprids doften av hennes nybakade bröd över strandpromenaden. Givmilt delar hon det med en skadad lunnefågelunge och de nyfunna vännerna, fiskaren Tarnie och hans besättning. Pollys buttra hyresvärdinna driver ortens bageri, men hennes bröd blir sämre för varje år som går, och hon känner sig hotad när allt fler föredrar Pollys bröd. Fast besluten att nå dit hon vill utan att trampa på någons tår tar Polly små men lyckosamma steg framåt. Och när hon får kontakt med den hemlighetsfulle biodlaren Huck och hans stormrike vän Reuben tar ett nytt kapitel i hennes liv sin början.” om boken saxat från adlibris.

Har du något boktips på samma tema?

Fler boktips från mig finns här, här och här!