Cointreuglass
Min favoritglass. Den tar bara några minuter att vispa ihop och är så obeskrivligt god, måste upplevas.
Tid: 5 min + 8 timmar i frys
2 dl limejuice, ca 8 lime
½ dl juice av apelsin + zestet
1 dl cointreau
3 dl florsocker
6 dl grädde
Blanda allt i en skål och vispa med elvisp tills det är fluffigt.
Frys i en skål i 8 timmar.
Skopa upp och servera i glas eller strutar.
Hallonparfait med kolarippel
Tid: 10 min + 8 timmar i frysen
5 dl vispgrädde
1 burk Törleffs sötad kondenserad mjölk
450 g hallon (frysta och tinade eller färska beroende på säsong)
1 burk Törsleffs karamelliserad mjölk
2 tsk flingsalt
Vispa grädden fast.
Blanda hallon och kondenserad mjölk.
Vänd ner grädden i hallonblandningen.
Blanda karamelliserad mjölk med flingsalt i en skål.
Häll gräddblandningen i en form och ringla över den saltade karamelliserade mjölken.
Ställ i frysen i minst 8 timmar.
Ta fram 10 minuter innan servering och skär aningen bitar med en vass kniv eller skeda upp i skålar eller strutar.
Frosé
Sommarens glassigaste drink, supergott och så läckert att inleda grillfesten med eller istället för dessert.
Tid: 10 min + 8 timmar i frysen
1 flaska rosévin som du gillar
250 g jordgubbar
2 msk citronjuice
1 msk socker
Tvätta och rensa jordgubbarna.
Mixa jordgubbarna.
Blanda jordgubbarna med vin, citron och socker.
Häll i en form och frys i minst 8 timmar.
Ta fram, rör om och häll i glas.
Servera som en festlig glassig rosé smoothie.