Hur handlar man smidigt?

Om jag kan så handlar jag alltid på nätet, det är så enkelt att bara klicka hem alla råvaror och få det levererat till dörren. Där jag bor kostar det mindre än att ta bussen till affären. Man slipper dessutom att trängas och bära, men det bästa är tiden man sparar. Att handla på nätet tar fem minuter, bara utgå från recepten och klicka hem. Magiskt!

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Men det är ju inte alltid som det är så smidigt utan man måste åka till vanliga mataffären. Där gäller det att man har en bra lista. Den gör man såhär: dela in din lista i fyra delar efter hur din butik är uppbyggd. Frukt/grönt, Mjölk/ost, Kött/fisk, Övrigt. Anledningen till detta är att det går det snabbare när man går igenom affären för att man hittar enkelt i listan och kan stryka avdelning för avdelning. Då vet man att när man lämnar grönsaksavdelningen så har man fått med sig allt därifrån. När alla saker står i listan huller om buller, så är det lätt att man får springa fram och tillbaka mellan avdelningarna. Då är det svårt att få en överblick om man fått med sig allt.

Kanske kan råvarorna till dessa recept vara något att fylla inköpslistan med?..

Smörstekt torsk med jordärtskocka

Mjölkfri korvstroganoff på 15 min

Paj på rödbetsblast!