Iskall gurksoppa

För många år sen fick jag besöka en gurkodling i skåne i samband med en tv-inspelning. Det var då jag hittade på det här receptet. Där lärde jag mig att de svenska gurkorna är så goda för vi har så rent vatten här, gurka innehåller ju mest vatten så ganska logiskt om man tänker efter.

Iskall gurksoppa

Tid: 5 min
4 port. eller 8 mingel port.

2 kylda gurkor
1/2 chilifrukt
1/2 dl hackad gräslök
1/2 dl hackad dill
1/2 dl hackad persilja
Saften från en halv citron
Kallt vatten
Salt

Hacka gurkan grovt.
Lägg gurka, citronsaft, chili och örter i en mixer och mixa tills soppan är helt slät.
Smaka av med salt och peppar.
Späd eventuellt soppan med kallt vatten till bra soppkonsistens.
Smaka av med salt.
Servera gärna med gott bröd och färskost.

Tips!
För extra festlig effekt servera soppan i frysta skålar eller glas.