Mina tre favoriter till kräftskivan

Äntligen är det dags för årets kräftpremiär! En högtid helt i min smak eftersom den gör det enkelt att styra upp en härlig middag för många på nästan ingen tid alls. Kräftor och snaps är gott nog, men med små och snabba extra favoriter på bordet kan man ge middagen en riktigt guldkant.

Fläderspritzer

Att blanda en spritzer som bål är toppen till fördrink när man bjuder på stormiddag, blanda i en fin karaff och lägg i bär och ätbara blommor så blir den vacker också!

Vispat Citronsmör

Om du inte har testat att vispa smör, så som det ofta serveras på restaurang, tycker jag absolut att du ska gör det! Fluffigt och lent med en smak av brynt smör och citron ger det helt klart en känsla av att man ansträngt sig fast man egentligen nästan inte gjort något alls;)

Cointreuglass 

Glass kan vi omöjligt få för mycket av den här sommaren! Den här kräver några timmar i frysen men är busenkel att vispa ihop så om du inte planerar en spontanare passar den här glassen som en perfekt avslutning på kräftskivan, med fräscha smaker av citrusfrukt ger den en bra balans till de salta kräftorna.