En av mina favoriter den här sommaren har helt klart varit sallader med melon, den här har jag blandat med syrligt granatäpple, salt fetaost, krispiga nötter och en underbar dressing med honung och citron.
Melonsallad med valnötter och honungsdressing
Tid: 5-10 min
2 port.
1/2 stor vattenmelon
1 granatäpple
1/2 pkt fetaost
50 g valnötter
3 msk pumpafrön
mynta
Honungsdressing:
1 msk honung
1 msk färskpressad citron
1/2 dl olivolja
flingsalt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
Blanda alla ingredienser till dressingen i en skål.
Skär melonen i små kuber. (Du har väl inte missat hur jag gör?)
Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna i 1-2 minuter tills de fått färg och låt svalna på en bit hushållspapper.
Plocka ut kärnorna ur granatäpplet.
Hacka valnötterna.
Lägg melonkuberna i en skål eller på ett serveringsfat.
Strö över granatäppelkärnor, valnötter och rostade pumpafrön.
Smula över fetaosten.
Häll dressingen över salladen och dekorera med myntablad.