Min kompis Douglas, 7 år, har kommit på den briljanta idén att göra soppa på melon. Den här rekordvarma sommaren har den släckt våran törst och mättat våra magar mer än en gång!
Perfekt balans i sötma från melonen, syra från nektarin och citron och en gnutta salt för att undvika den lite kvalmiga smaken som kan uppstå annars.
Den här soppan passar perfekt när som helst på dagen, den kan ätas till frukost, som ett svalkande mellanmål, lätt lunch eller middag. Servera den med en kula vaniljglass så blir den en efterrätt eller häll upp den i fina glas med massor av is så blir den en fördrink till de som dricker alkoholfritt!
Den är också helt perfekt att göra på melon som inte längre är precis sådär krispig som man vill ha den när man äter den i bitar.
Douglas Melonsoppa
4 port.
Tänk på att alla ingredienser ska vara kylskåpskalla, servera gärna också med isbitar i.
½ mini vattenmelon
½ galiamelon
1 citron
2 nektariner
1 krm salt
Skala och skär melonen i kuber.
Lägg i en mixer.
Pressa i citronsaften.
Skär ner fruktköttet från nektarinen och lägg i mixer ihop med salt.
Mixa slät.
Servera genast.