Vardagsfavoriter

Skolan har dragit igång och de flesta av oss är tillbaka på jobbet, det kan vara svårt att komma in i vardagsrutinerna efter långa och slappa sommardagar utan krav och ramar. Ett sätt att få tiden att räcka är ju just att laga mat som går snabbt att tillreda eller som tillagas i ugnen så att man kan slänga in en tvätt eller hjälpa till med läxor under tiden. Här är recept på några av mina vardagsfavoriter:

5 minuters lasagne

Sedan jag delade med mig av den här superenkla lasagnen i tv4 nyhetsmorgon har den blivit en favorit för fler än mig. Tänk vad man kan komma på när man är trött & jetlaggad;)

Lasagne

Morötter och rödbetor med salviakrutonger och chevré

Underbar förrätt som absolut går att äta även som en varmrätt med massor vackra färger och ljuva smaker. Tricket när man kokar färska rödbetor och morötter är att skala de efter kokningen, då glider skalet av snabbt och lätt.

Ladda ned

Gnocchi med citron och salviasmör

Enkelt och genialiskt med middag på bordet inom 10 minuter och helt ljuvlig med smak av salt smör och parmesan och syrlig citron.

Gnocchi