Barbietårta steg för steg

Som jag skrivit tidigare bakade jag nyligen en Barbietårta till min vän India, och sist av allt vill ju jag vara den som snålar med hur man gör en likeraket som den här!!

Img 9725

Barbietårta

1 Barbie
2 paket färdiga tårtbottnar, 6 delar
1 burk hallonsylt á 400 g
3 dl vispad grädde
1 lock marsipan (jag skulle rekommendera att köpa 2)
125 g sugarpaste
2 godisremmar
1 pussmunsgodis
Strössel i hjärtan, kulor och stjärnor

Nutellasmörkräm

200 g smör rumsvarmt
4 dl florsocker
1 äggula
1/2 dl nutella

Vispa samman allt med en elvisp i 5 minuter på högsta effekt!

 

1. Klä insidan av en skål eller bunke med plastfolie, kom ihåg att kontrollera höjden på skålen så att Barbies ben får plats

Img 9645

2. Täck skålens insida med ett lager tårtbotten

Img 9647

3. Bre ett lager hallonsylt på tårtbottnen

Img 9648

4. Täck med ett till lager tårtbotten och placera en cylinderformad burk/ett glas i skålens mitt

Img 9649

5. Fortsätt att varva tårtbotten med hallonsylt, vispad grädde och smörkräm tills hela skålen är fylld.

 

Img 9652

Img 9653

Img 9654

Img 9655

6. Täck hela skålen med smörkräm

Img 9657

7. Strö solroskärnor över smörkrämen för att undvika att tårtan fastnar på locket som ska hjälpa tårtan att bli kompaktImg 9659

8. Täck med en tallrik eller botten till en bakform

Img 9661

9. Lägg tyngd på locket och låt tårtan sätta sig i kyl i 8 timmar

Img 9666

10. Klä Barbie i sugarpaste på ett sätt som du tycker blir snyggt, min design är jag rätt nöjd med.

Img 9669

11. Ta ut tårtan, ta bort locket och vänd skålen mot det fat som du kommer att vilja servera tårtan på

 

12. Spackla tårtans utsida med smörkräm

Img 9701

Img 9705

13. (EXTRASTEG) Här insåg jag att jag inte hade följt mitt eget råd på steg 1, alltså att kontrollera om Barbie fick plats och det gjorde hon alltså inte! Så – då löste jag det lilla problemet med att helt enkelt bygga ett extra lager till Barbies kjol av mandelmassa som jag hade i kylen, inga problem!

Img 9717

Img 9718

14. Klä in hela tårtan i lager av marsipan och sugarpaste och dekorera med strössel och godisremmar. Violá!

Img 9723

Img 9727Img 9728

Img 9729

Img 9730

Img 9731

Det här är by far ett av mina pilligaste tårtor ever och jag är inte säker på att jag kommer göra det igen. Det är inte min favoritsyssla att pilla med tårtor. Men India som fyllde 4 år blev själaglad över att få en  ”prinsesstårta i alla färger” till sitt kalas så det var helt klart värt mödan.

Finns kanske smidigare sätt att göra det på men det här var mitt sätt!