Helgens Dessert!

(innehåller adlinks)

En av mina favoritkockar Tom Sjöstedt twittrade 2012 om att blanda brynt smör med hallon samt socker och servera med glass… jag blev helt stum! Vilken genial idé. Jag sparade tweeten och några månader senare testade jag och det var så gott. Det blev några olika varianter tills jag kom fram till den i mitt tycke bästa versionen skapat från Toms idé som sedan hamnade i min bok Fest på 30 minuter.

Hallon med brynt smör och glass

6 port.

½ l vaniljglass
250 g hallon, färska eller tinade
50 g smör
½ dl ljus sirap
6 digestivekex (ev. glutenfria)

Smält smöret i en kastrull under omrörning. Fortsätt att röra när smöret smält tills det börjar skumma, dofta nötigt och är gyllenbrunt. Häll smöret i en skål och häll i sirapen. Rör om.
Häll i hallonen och rör om.
Lägg glassen i sex skålar eller på ett stort fat. Fördela den ljumna hallon och smörblandningen ovanpå och avsluta med att krossa digestivekex över.

 

Trevlig helg!!