Köttbullar på nytt sätt

Kycklingfärsen finns nu i var och varannan butik och är en liten doldis, väldigt god att göra både köttfärssås och köttbullar på. Dessutom är kyckling lite mer klimatvänligt än nötkött!

Kycklingköttbullarna blir lite lättare än de klassiska och smakerna går att variera i det oändliga. De här är supergoda att ha på mackan också med currydressingen, sallad och bacon!

Kycklingbullar med currydressing

4 port.
Tid: 25 min

800 g kycklingfärs
1,5 tsk salt
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk sriracha
1 finhackad gul lök
½ tsk svartpeppar
1 dl vispgrädde
rikligt med smör att steka i

Currydressing
2 dl majonäs
2 dl creme fraiche
1 tsk curry
2 msk mangochutney

Kokt ris tillservering.

Blanda samman ingredienserna till kycklingköttbullarna.
Blöt händerna och forma små köttbullar med blöta händer.
Stek köttbullarna i rikligt med smör så de får fin stekyta och blir helt genomstekta.
Medan köttbullarna steker blanda samman ingredienserna till dressingen.
Servera de nystekta köttbullarna med dressingen och ris.

Mitt bästa riskokarknep!
Tycker du det är svårt att koka ris? Det bränner fast, kokar över eller blir vattnigt? 
Gör som jag och koka det i ugnen☺
Blanda 3 dl basmatiris, 1 tsk salt, 2 msk rapsolja/smör och 6 dl kokhett vatten i en kastrull, sätt på locket. Stoppa in i en 200 grader varm ugn och plocka ur efter 30 min. Klart!
Blir 4-6 portioner.