Årets första julbord

IMG_4567
Jag fick i uppdrag av Fontana att laga ett julbord med deras
produkter till deras säljare. Fontana är en av mina huvudkunder så under de senaste åren har jag gjort massor med recept till dom och många med Jultema. Så det var jätteroligt att laga igenom alla rätter och få ställa upp dem på ett julbord med julgran och pynt. Jag och min assistent Bella höll på i två dagar och lyssnade på julmusik och lagade mat och oj vad jag började längta till julen.
IMG_4614
Hummus med granatäpple och stekt halloumi.
IMG_4607
Min grönkålssallad (blev helt klart en av gästernas absoluta favoriter!).
IMG_4605 2
Minitacos på aubergine fyllda med allt som är gott.
IMG_4606
Ny take den klassiska ägghalvan, fyllda med en kräm på majonäs och toppade med oliver.
IMG_4600-1 (dragen)
Snitt med rödbets- och fetaostkräm.
IMG_4582-1 (dragen)
Grekisk julgryta.
IMG_4608
Grekisk Janssons frestelse. (Eller som Loizos på Fontana döpte om den till – Kostas frestelse).
IMG_4629
Saffransbollar med gula russin, fetaost och pistagenötter.
IMG_4624
Mandelmusslor med fetaostkräm och hjortron.
Älskar julpynt, julkryddor och glögg. Det är lixom 100% mysighet. Vi blev så inspirerade att vi nu håller på och ordnar om i köket och plockar bort ljusrosa och gult för att ge plats åt mer mustiga julfärger. Ska bli så härligt!
Håll utkik på min instagram närmaste veckorna för jag kommer bjuda på så mycket mumsig julrecept och tips där. Bland annat mandelmusslor på ett nytt sätt och kanske världens godaste ”vego-skinka”.
Vilken är din julbordfavorit?