(innehåller adlinks)

33

Jag har precis läst ut Tjockdrottningen av Moa Herngren och vill tipsa om den här i bloggen.

Jag grät och skrattade om vartannat när jag läste den och hade också en otrolig klump i magen genom hela boken då den visar hur cynisk hela vår samtid är när det kommer till sociala medier och tv. Efter att ha läst den här boken kommer jag att se på reality tv med helt andra ögon.

Om du är sugen på höstläsning som får dig att tänka och känna och samtidigt bli underhållen rekommenderar jag den här boken varmt. Även om jag mådde dåligt när jag läste den blev jag också väldigt glad över hur den slutade.

Saxat från adlibris:

Annie Ek väger över 200 kilo och tillbringar sina dagar med att äta och drömma sig bort i andras liv på Facebook och Instagram. Så blir hon kontaktad av tv-redaktören Camilla Willdow som lyckas övertala henne att medverka i bantningsserien Du är vad du väger. Annie blir Tjockdrottningen med hela svenska folket. Programmet leds av Johanna Broman som desperat vill slå igenom och gör allt för att hålla uppe bilden av framgång fast hon sitter djupt i skuldfällan. Hon dövar sin ångest med sms-lån och shopping på nätet.

Annie dras med i mediehypen och kändiseriet. Plötsligt vill alla vara hennes vänner. Inuti känner hon sig fortfarande som en 200-kilosklump som världen ser på med avsmak, men så småningom hittar hon sig själv och den stora kärleken visar sig där hon minst anar det.

Tjockdrottningen är en svart komedi om jakten på lycka, status och kärlek i dokusåpornas värld som präglas av cynism och människoförakt. Moa Herngrens roman landar rätt i samtididen där alla kämpar med sitt förflutna, sina fasader ocd den ständiga jakten på bekräftelse.