Krämig qourngryta med dijonsenap

För att laga en mustig och härlig höstgryta behöver man varken kött eller en halv dags koktid, min quorngryta är smaksatt med soltorkade tomater, smakrika kryddor, senap och fond som alla är bra genvägar för att få en gryta med massor av smak på kort tid.

Krämig qourngryta med dijonsenap

4 port.
Tid: 30 min

1 kg potatis, gärna rödskalig
Olivolja
Salt

600 g quornbitar
½ tsk salt
½ tsk peppar
2 msk rapsolja att steka i
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
4 dl creme fraiche (kan bytas till havre fraiche)
2 tsk mörk soja
1 msk äppelcidervinäger
4 msk torkad dragon
2 msk grönsaksfond
2 msk dijonsenap
8 bitar soltorkade tomater klippta i bitar
Gärna blandad sallad till servering

Sätt ugnen på 225 grader
Skiva potatisen i ½ cm skivor.
Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper.
Salta potatisen.
Ringla över olivolja.
Baka i ca 25 minuter.
Salta och peppra quorn.
Stek quorn i rapsolja.
Hacka lök och vitlök.
Stek lök och vitlök i stekpannan med qourn på medelvärme i ca 5 minuter.
Tillsätt qourn, vinäger, creme fraiche, dragon, fond, senap och soltorkade tomater.
Rör om så allt blandas väl.
Låt puttra 5 min.
Servera med potatisen och salladen.