Plockmat med Citron

Älskade citron! Kan smaksätta både för-, varm- och efterrätter och ofta är en skiva citron och syra precis det som saknas när en rätt är färdiglagad men det fortfarande känns som att något saknas.

Även om superlite disk är ett av mina mål i köket älskar jag ändå att äta stora middagar med många olika smårätter så som man ofta gör i södra europa, och om man serverar det man kan på en stor skärbräda, t.ex chark och marinerade eller grillade grönsaker, behöver det faktiskt inte bli så mycket disk heller!

Här kommer några av mina plockfavoriter smaksatta med ljuvlig citron!

Citronmarinerad Mozzarella

En mozzarella eller burrata, som är lite krämigare och smörigare i smaken, är ju fantastiskt god som den är, men om man vill förnya smakerna och kanske tröttnat lite på den klassiska capresekombon med tomat och basilika är en marinad som den här ett underbart alternativ.

Smörbönor med Citron

Bara namnet får det att vattnas i munnen på mig! Jag tycker fortfarande att bönor har ett oförskämt tråkigt rykte, det är så otroligt gott och mättande på ett skönt sätt och köper man färdigkokta bönor på burk är det kanske världens bästa snabbmat. Obeskrivligt supergott och nästan overkligt snabblagat!

Salmalax med citrondressing

En av mina mest populära rätter bland de som smakat, det här blir alltid en garanterad hitt! I det här receptet serverar jag laxen på ett stort fat, men den går absolut att servera som en mingel- eller plockrätt. Jag serverade den bland annat på min releasefest för min första klädkollektion och då skivade jag laxen i cm stora kuber istället för skivor och serverade den i små portionsformar med ett gott kex. Glöm bara inte att laxen blir tillagad när den läggs i marinaden, allt kan förberedas innan men blanda inte ihop allt fören precis innan det ska serveras.