Banan i kokosmjölk

 

Den här efterrätten fick jag i Thailand för 8 år sen. Vi var där under lågsäsong, det var strömavbrott och världens oväder. Vi var helt själva på ett jättestort hotell förutom en kock och en i receptionen. Kocken lagade den här efterrätten till oss i totalt mörker på en liten gaslåga. Vi åt den sen utomhus under tak samtidigt som vi kikade på ovädret med massor av blixtrar och regn och sedan dess har den en särskild plats i mitt hjärta. Len banan och söt varm kokosmjölk en perfekt dessert för ruggiga kvällar nu när hösten smyger sig på.

 

Banan i kokosmjölk

2 bananer
1 burk kokosmjölk
1 krm salt
1 msk farinsocker/råsocker
½ dl rostade kokosflingor

Skala och dela bananerna i 2 cm slantar.
Koka upp kokosmjölk med salt och socker.
Lägg i bananerna och sjud i 10 minuter tills bananerna är varma.
Servera i skålar, toppa med kokos.