Rödbets och getostgratäng

Underbar gratäng med tunt skivade rotfrukter, rosmarin, vitlök och getost, allt gott i en form. Servera med en härlig sallad och middagen är klar, hur lätt som helst!

Rödbets och chevregratäng

Tid: 60 min
4 port.

500 g mjölig potatis
500 g rödbetor
2 kvistar rosmarin
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 dl vispgrädde
2 dl vatten
200 g getost gärna ”hård”

Gärna bland sallad till servering
Sätt ugnen på 175°.
Skala potatisen och rödbetorna och skiva den tunt med mandolin eller matberedare och lägg i en ugnsfast form.
Skala och pressa eller riv vitlöken ner i en skål.
Häll på salt, grädde och vatten och rör om. Häll blandningen över potatisen.
Peta ner rosmarinkvistarna i formen så de ger smak till gratängen.
Riv över getosten.
Ställ gratängformen i ugnen.
Baka gratäng i ugnen i cirka 50 minuter.
Servera gratängen och gärna blandad grönsallad.

Tips! Gott med stekt lammkorv till!