3 godsaker till julbordet

Naturligt glutenfri Pepparkakstårta

Jag älskar mjuk pepparkaka så det här en favorit hos mig. Jag tycker den funkar hela vintern, men speciellt kring jul såklart! Syrliga lingon, lätt grädde också kryddorna i kakan -helt ljuvligt!

ladda ned (13)

Ischoklad med kokosolja

Kalla mig gärna geni! Jag är så glad att jag kommit på detta, inte alls särskilt långsökta men ändå härliga sättet att göra ischoklad på. Jag har alltid älskat ischoklad och när jag var liten gjorde man det på blockchoklad och kokosfett som man köpte i en silvrig smörliknade kloss. Nu på senare år har ju kokosoljan seglat upp som rena mirakelprodukten och jag använder ofta kokosolja när jag steker, som body lotion och i granola – eller som nu, till julens ischoklad!

ladda ned (11)

Min knäck

Efter ischoklad är knäck mitt favoritjulgodis..eller de delar nog första platsen. Knäck är jättelätt att göra hemma, och allra enklast om man har en termometer. Då kan det i princip inte gå fel. Jag gör inte min knäck i små formar för helt ärligt så blir jag tokig då. När de välter och rinner ut. Min knäck skär jag i bitar, så mycket snabbare och enklare. I min knäck ingår lite salt, det kan man ta bort om man vill, men det blir godast med. Jag lovar!

knäck