Sallad med russin

Bästa knepet att få i sig mer grönsaker (som jag tror vi är många som skulle kunna bli bättre på) är att äta grönsaker innan maten istället för till maten. För innan maten är man mer hungrig och äter därför lite mer. Idéen till den här salladen har jag snott från en löjligt mysig restaurang i Barcelona – det är därför man alltid ska fota allt man äter så att man kan komma ihåg varenda upplevelse och laga rätterna igen. När jag äter den känns det alltid som jag sitter på ett soligt torg och är kär.

sallad med russin

Ruccolasallad med pinjenötter och gula russin

Tid: 5 min
4 port

1 dl gula russin
2 msk olivolja
2 msk äppelcidervinäger
1 krm salt
1 krm peppar
1 äpple
1 påse ruccolasallad färdigsköljd
1 påse machésallad färdigsköljd
½ dl pinjenötter

Blanda russin, olja, äppelcidervinäger, salt och peppar i botten på en skål.
Dela och skiva äpplet tunt.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
Lägg salladen i skålen och blanda om med rena händer.
Toppa med pinjenötterna och servera direkt.