Ät din jävel..

 

(innehåller adlinks)

Jag fick i dagarna hem boken Ät din jävel av Malin Haawind, en bok om ”matglädje, dödsångest, vitlök och smör”. ät din jävel

Jag ser mycket fram emot att läsa den här och tycker att Malin tar upp superviktiga ämnen i sin bok som vi alla borde uppmärksamma och prata mer om.

Saxat från adlibris:

”Att äta är att leva och Malin Haawind tar maten och livsnjutandet på allvar. Personliga matupplevelser varvas här med experters funderingar och recept som doftar smör och vitlök.

 Haawind rasar mot hälsohets och själsdödande chiapudding, men oroas ändå av löpsedlar om farligheten i att vara tjock. För mat är inte okomplicerat; hunger, skuld och lycka är tätt knutna i ett samhälle som bara kan beskrivas som ätstört.

Ät din jävel är en bok om hur vi blir människor just genom vårt ätande, om hur vi bygger identitet genom att avstå viss mat och föredra annan och om det sorgliga med vuxna människor som äter som om de vore barn.”

Jag tycker också att Malin är ett GENI när det kommer till boktitlar och frågar mig om det inte är hon som i hemlighet ligger bakom en av mina roligaste hemsidor…

Blev också extra glad när såg en av mina egna böcker i bild (om än i periferin;))

IMG_5154