Världens bästa jul

Den här julen hade inte kunnat vara mer lyckad. Min första jul hemma på typ 10 så jag visste inte vad jag skulle förvänta mig. Men den började bra med att min pojkvän överraskade mig med en stor kungsgran!

Kungsgran

Någon dag senare hann jag med ett par glas champagne på Bank hotel med min förläggare Carina och vi pratade om stort och smått och jag fick med mig en så bra känsla för framtiden. 2017 var ett stökigt år med separation och ny kärlek med allt vad det innebär. 2018 har varit ett  år där jag förstått att jag måste prioritera om olika saker för att ha energi och lust till allt som jag älskar.

Carina Nunstedt Jessica Frej

Stundvis har det varit skrämmande och svårt men jag har hela tiden varit övertygad om vad jag behöver och tvingat mig själv att våga. Jag har kunnat se klarare än jag någonsin gjort tidigare och haft en sån ro i kroppen för att jag landat i vad jag vill.

Jag ser på 2019 med glädje. Tror det kommer bli mitt bästa år i livet so far!

Jag firade själva julafton med min pojkvän och hans son och det blev precis så som vi önskat. Frukost och klappar vid granen. Så har vi alltid gjort i min familj. Till frukost blev det hembakat julbröd, köttbullar, rödbetssallad, julskinka och kaffe. D som är 8 år fick välja frukost fritt bland kakor och choklad men valet föll på ett glas äppeljuice. Han var för taggad på paket för att kunna äta.

Jessica Frej JUl

De här långa frukostarna vid granen är det jag mest förknippar med mina barndomsjular. Det var så himla mysigt att sitta så i lugn och ro hela familjen. Till min pojkvän C hade jag köpt en moccamaster i mässing och en snygg pyjamas, hade faktiskt köpt två pyjamasar en till mig och en till honom. Töntigt men så mysigt också :).

D fick många små paket och blev allra gladast för en specifik nalle som han tittat ut på julmarknaden i gamla stan. På plats 2 kom en sparkcykel/snowboard som han fick av min mamma på kvällen.

Jag fick allt jag önskat mig superfina soffkuddar, spa-kit, underkläder, lavendelpåsar och en sänglampa i mässing.

Efter frukost tog vi båten från Nacka strand till Lidingö och åt lunch hos mina svärföräldrar och därefter åker vi till min familj på Södermalm. Där blev det julbord, mer klappar till barnen och så såg vi på filmer från när min mamma och hennes syskon var små. En helt perfekt jul!

Jessica Frej

Mina bidrag på julbordet var grönkålssalladen och laxcarpaccion ur ”Supergott och supersnabbt”.

Jag älskar här med julen igen. Det blir nog svårt för mig att resa bort över jul igen när man kan ha det såhär mysig hemma.

Hoppas ni njuter av julmys, skridskor, krispiga promenader och roliga filmer.