Restips Kapstaden – Den bästa mataffären

 

Vårt första uppdrag när vi hade landat i Kapstaden för att fotografera min nästa kokbok var att hitta den bästa mataffären i stan och till vår lycka var den affären som låg närmast vårt hus också den bästa av alla vi rekade.

Kapstaden

Woolworths är en kedja som finns på många ställen men just vår butik var faktiskt den bästa av alla vi var inne i under resan.

 

 

Kapstaden tips

 

En helt fantastisk affär på alla sätt, det var ren och skär matglädje att gå runt där inne. Butiken var egentligen ganska liten men kändes stor på grund av sitt enorma utbud, det var väldigt få ingredienser som vi behövde till boken som inte fanns, trots det kändes butiken inte alls rörig! 

Kapstaden

Kapstaden

Även fast vi handlade ofta längtade vi efter att åka tillbaka och handla igen och det är inte likt mig, jag handlar nästan all mat online nu för tiden. Det hade varit en dröm att ha en så härlig mataffär här i Stockholm. 

Kapstaden

Det fanns så mycket smarta halvfabrikat i alla delar av butiken som till exempel skalad och skivad sötpotatis, färskpotatis med örtsmör i påsen och färdighackad vitlök.

 

De hade också massa olika och goda alternativ av glutenfria bröd och bubbelvatten med flera goda smaker som vi aldrig druckit förut, favoriterna blev kokos, ros och ingefära!

 

Kapstaden

Självklart hade den också fördelen som många andra butiker utomlands har –  ett överflöd av färska frukter och bär som som inte går att hitta hemma.  

Kapstaden

Kapstaden

Kapstaden

kapstaden