Vi måste tänka på miljön

Här om veckan fick jag ett bud från kommunerna i Stockholm som vill öka medvetenheten om vårt matsvinn. Visste du till exempel att var fjärde matkasse som bärs hem kastas?

4 (2)

6 (1)

Jag har sedan länge sorter allt matavfall här hemma och nu har jag också skaffat mig en elbil. Jag säger inte att jag är någon hjälte och jag vet att jag kan göra otroligt mycket mer, men det är två små steg för miljön och det känns bra att jag har det som rutin i min vardag.

2 (4)

Nästa år har Sverige som mål att 50% av matavfallet från hushåll, storkök, butiker och restauranger ska sorteras och bli biogas och biogödsel.

Så vart kan man åka med matrester? Om alla 2 269 060 Stockholmare under ett år la sina bananskal i matavfallsinsamlingen skulle en buss kunna åka 40 varv runt jorden!