Fettisdagen – Semmelglass i strut

glass semla

Semmelglass i strut

Trodde att den här idén skulle hålla och att det skulle bli gott men att det skulle blir såhär gott kunde jag inte föreställa mig. Min absoluta favoritglass är född.

20 min + frystid.

5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk
2 tsk nymald kardemumma
200 g mandelmassa
1 burk karamelliserad mjölk
2 tsk flingsalt
Ev. strutar Vispa grädden fast.

Blanda kondenserad mjölk med kardemumma.
Blanda grädde och kondenserad mjölk och häll i en form som går att frysa.
Riv mandelmassan och blanda med den karamelliserade mjölken och salt.
Klicka ner blandningen i formen.
Dra en kniv genom blandningen så det swirlas.

Ställ i frysen i minst 8 timmar.
Skär aningen glassen i bitar med en vass kniv eller skeda upp i skålar eller strutar.

Glass semla