Jag hoppas att ni har en fin söndag och har möjlighet att njuta av vårens första solstrålar idag. När vi skiftar säsong blir vi också ofta genas sugna på annan mat, idag tänkte jag tipsa om några underbara sallader som ni kan slänga ihop till en härlig lunch eller vårig middag!

Sallad

Sallad Nicoise

Sallad Nicoise lockar fram sommarminnen för mig av soliga uteserveringar med vänner och ett glas iskallt vin. Det finns hur många versioner av den här salladen som helst, så här gör jag min, är jag extra hungrig lägger jag till kokt, kall färskpotatis.

Sallad

Spicy thaisallad med biff

Den här salladen är en av mina storfavoriter, jag skulle kunna äta den fler gånger i veckan och gärna servera den som förrätt på fest. Om du drog fram grillen lagom till vårdagjämningen skulle jag lägga biffen på den!

sallad

Chef Salad

Var exakt den ursprungliga chefsalladen kommer ifrån är det ingen som vet, vissa menar att den lagades redan på 1800 talet i England. Den personen som oftast förknippas med denna sallad är Louis Diat som under första halvan av 1900-talet serverade den på Ritz Carlton i New York. I orginalreceptet är det också hårdkokta ägg men det har jag hoppat över då det inte är en favorit hos mig. Jag lagar min chefsallad de där dagarna när jag är sugen på någon enkelt som går riktigt snabbt att laga, såklart kan man plussa på med det man har hemma. Men jag tycker det goda med chefsallad är just att den är så enkel i sin smak.