Unicorn cupcakes

Hej! Jag heter Agnes och är 14 år från Lidingö. De här två veckorna har jag praoat hos Jessica och det har varit så himla kul. Jag har fått blogga, fota och hjälpa till och följa med på det mesta. En av dagarna fick jag i uppgift att baka vad jag ville och jag valde att göra unicorn cupcakes. Jag ville göra något gulligt och så såg jag en bild på pinterest som jag gillade och jag har använt den bilden som inspiration. Mina cupcakes blev sjukt söta och goda. De är rosa/lila och har en smak av vanilj och citron. De är faktiskt mycket enklare att göra än vad man tror också!

Du behöver:

Ingredienser muffins:

100 g rumsvarmt smör

2 dl strösocker

2 ägg

2 1/2 dl vetemjöl (150g)

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1/2 dl mjölk

 

Ingredienser frosting:

60 g rumsvarmt smör

5  dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 msk pressad citron (saften)

Zesten från en hel citron

100 g cream cheese

Några droppar valfri karamellfärg

 

Dekor:

sugarpaste

ätbart guldglitter

rosa strössel

 

Gör så här

Muffins:

Sätt ugnen på 175 grader

Vispa smör och socker i en bunke i 5 minuter så det blir vitt och poröst

Rör ner ett ägg i taget

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och sikta ner i äggsmeten, rör om

Rör ner mjölken

Ställ muffinsformarna på en plåt och fördela smeten i dom, tänk på att bara fylla till hälften då dom sväller

Grädda i ugnen i ca 18 min

Frosting:

Vispa smör, florsocker och vaniljsocker så de blandas

Vispa i cream cheese

Tvätta och finriv citronzesten och lägg i frostingen. Häll sedan i citronsaften och vispa så det blandas

Lägg över hälften av frostingen i en annan bunke och färga frostingen i två olika färger, jag valde rosa och lila

Ställ in i kylen och låt den sätt sig

 

Horn och öron:

Ta sugarapasten och rulla till en tunn korv. Forma den så att ena änden är tunn och spetsig och andra änden blir tjockare. Gör en till likadan del. Sätt ihop de spetsiga delarna med varandra och tvinna korvarna runt varandra. Kapa av överflödet så du får en längd som passar din cupcake. För att göra öronen kan du rulla en liten boll av sugarpasten. Tryck ut och forma så det liknar ett öra.

Låt stelna och ta en liten, fluffig borste och pensla på guldglittret.

 

 

 

Dekorera:

Ta en spritspåse med tyll och fyll med hälften rosa och hälften lila frosting. Ett tips är att förbereda påsen som på bilden nedan för då rinner det inte ut. Spritsa dina cupcapes och sätt i hornet och öronen. Toppa med lite rosa strössel!

 

Jag är jättenöjd med mina cupcakes!