Krämig vegansk grönkålspasta

I samarbete med Aito.

Fick så många DM när jag la upp den här pastan i stories för några veckor sen, bär jag fotade den. Och här kommer äntligen det efterfrågade receptet. Oat cusine är en glutenfri havre matlagningsgrädde som är jättegod u krämiga såser. Tips till alla som vill laga vegansk, glutenfritt och jättegott!

Grönkålspasta

4 port

15 min.

400 g pasta

250 gram grönkål

2 vitlöksklyfta

1 gul lök

2 msk smör/ eller olja för vegansk

1 krm salt

2 1/2 dl Oat Cuisine (1 pkt)

2 msk grönsaksfond

2 dl valnötter

Ca 2 1/2 dl kokvatten nymalen svartpeppar

1 citron i klyftor

Koka pasta i saltat vatten.

Hacka lök och vitlök och stek i smör med 1 krm salt i några minuter.

Addera grönkål och stek den mjuk.

Häll på ost cusine, fond och kokvatten från pastan.

Hacka nötterna och ha i dom.

Rör i pastan som är nykokt.

Häll upp i skålar.

Dra några varv svartpeppar över varje skål.

Servera med en citronklyfta som pressas över vid servering.

Tips!

Om man vill är det också gott med riven parmesanost till!

Dela: