minska skärmtid

Sen jag fick uppdateringar i min telefon om hur mycket tid jag lägger varje dag på min telefon så har jag börjar försöka hitta skärmfri tid.

Under sportlovet använde jag nästan inte telefonen alls och då kom jag ner till 35 minuter om dagen. Vanligtvis ligger jag på 4 timmar. Nu i påskhelgen så tog jag bara upp telefonen 10 minuter om dagen. Så skönt, man pratar på ett annat sätt när telefonen inte är med. Visst älskar jag att lägga ut allt på instagram men egentligen älskar ju mycket mer att vara i nuet. Sen älskar jag all inspiration jag får från instagram och alla bilder jag ser. Det är verkligen svårt att inte dras dit.

När jag ska vara utan min telefon så låter jag den ligga i ett annat rum eller likande så jag verkligen måste gå och hämta den om det är något.

Jag tror verkligen telefonen är skadlig för relationer och inlärning. Jag hoppas att jag ska bli bättre på att använda min smarta telefon smart och inte scrolla bort livet. Att se film med sin familj på tvn, eller att skriva på min bok i datorn tror jag inte alls är farligt utan bara mysigt och praktiskt. Men det är ju egentligen ingen som vet vad telefonerna gör med oss eftersom de funnits så kort tid.

Hur tänker du med din telefontid?