Asiatisk laxsallad med krämiga ägg

Receptet är framtaget i ett samarbete med Miele.
1 port (går att dubbla så många gånger man behöver)

200 g lax i bit, kylskåpskall
1 krm salt
2-3 dl frysta haricot verts
2 ägg

Dressing:
1 msk ljus soja
1 tsk risvinäger
1 tsk färskriven ingefära
1 krm sesamolja
1 krm Sriracha-sås

Till servering:
2 msk hackade jordnötter
Färsk koriander

  • Salta laxen och lägg i ett ohålat tillagningskärl tillsammans med ägg och bönor. Ångkoka i 3 minuter i ångugn i 100 grader. Ställ in kärlet när ugnen är varm.
  • Blanda ingredienserna till dressingen.
  • Lägg bönorna i botten på en tallrik och häll på dressingen. Bryt över laxen. Skala och dela äggen och lägg på laxen. Häll över hackade jordnötter och koriander. Servera varm.