Asiatisk laxsallad med krämiga ägg

Receptet är framtaget i ett samarbete med Miele.

1 port (går att dubbla så många gånger man behöver)

 

200 g lax i bit, kylskåpskall

1 krm salt

2-3 dl frysta haricot verts

2 ägg, strl S

 

Dressing:

1 msk ljus soja
1 tsk risvinäger
1 tsk färskriven ingefära
1 krm sesamolja
1 krm Sriracha-sås

 

Till servering:

2 msk hackade jordnötter

Färsk koriander

 

 

  1. Salta laxen och lägg i ett ohålat tillagningskärl tillsammans med ägg och bönor. Ångkoka i 3 minuter i ångugn i 100 grader. Ställ in kärlet när ugnen är varm.
  2. Blanda ingredienserna till dressingen.
  3. Lägg bönorna i botten på en tallrik och häll på dressingen. Bryt över laxen. Skala och dela äggen och lägg på laxen. Häll över hackade jordnötter och koriander. Servera varm.

 

Dela: