Apelsin med kardemumma

(inlägget innehåller adlinks)

Recept från Carolas Advent Avsnitt 1

Apelsin med kardemumma

5 minuter
4 portioner
2 apelsiner gärna blodapelsin
½ granatäpple
choklad- eller vaniljglass

1. Skala apelsinerna med en kniv så du får bort det vita. Skiva filéerna och sprid ut dem på ett fat.
2. Pilla ur kärnorna ur granatäpplet och strössla dem över apelsinerna.
3. Servera med en god vanilj- eller chokladglass och dressingen.

Dressing

1 vaniljstång
1 kanelstång
1 dl ljust muscovadosocker
1 dl vatten
½ dl rom

Skrapa ur vaniljstången med en vass kniv och lägg både stång och frön i en liten kastrull. Lägg i övriga ingredienser till dressingen utom rommen, och låt koka upp och gärna stå och dra en stund.

 

Fler recept, tips & trix till julen hittar du i min senast kokbok Jul – hur lätt som helst, den kan du bland annat köpa här!

Dela: