Julbullar med pressad potatis och krämig calvadossås

(inlägg i sammarbete med Aito Global)

 

När många i min närhet väljer att äta veganskt och jag själv inte tål gluten så är det inte helt lätt att laga goda krämiga såser, men jag har hittat lösningen i @aitoglobal s ”OatCuisine” som ger den perfekta krämigheten i en sås. Här har jag lagat veganska julbullar med calvadossås och pressad potatis. Herregud vad gott det blev och som alltid i mitt kök, hur lätt som helst!

Julbullar
500 g vegansk formbar färs
1 litet rivet äpple
1 msk lökpulver
1 tsk salt
1 tsk kryddpeppar
1 tsk vitpeppar
½ dl majsmjöl

Blanda ihop ingredienserna och rulla sedan till bullar.
Stek i rapsolja på medelvärme så de får fin färg runt om.
Servera med pressad potatis och calvadosåsen

Calvadossås
1 pkt Aito Oat Cusine
1 msk calvados
1 msk grönsaksfond
1 msk ljus soja

Lägg alla ingredienser i en kastrull, koka upp och smaka av.
Tillsätt eventuellt lite salt.

Tillbehör
800 g skalad potatis
Salt
1 dl hackad persilja
2 dl lingon

Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
Pressa den genom en potatispress.
Servera med pressad potatis och calvadosåsen, persilja och några lingon för syrlighet.

 

Dela: