Recept från Carolas Advent avsnitt 4: Julskinka

(inlägget innehåller adlinks)

 

Julskinka
Om man vill ha snabb julfeeling så det sättet att ta sig dit i raketfart att göra knäckemackor med julskinka och senap och sen hälla upp ett stort glas iskall julmust. När man väl sätter tänderna i mackan är det som att hela kroppen fylls av jul. Himla bra sätt att komma ner i varv. Jag brukar göra julskinka tidigt i december, och så har man knäckemackemiddagar. Både supergott och hur lätt som helst!

1 rimmad julskinka, valfri vikt. Svensk, helst ekologisk
1 digital kökstermometer
1 ägg
1 dl senap
2 dl ströbröd

1. Låt nätet på skinkan sitta kvar och skölj skinkan i kallt vatten.
2. Stick en termometer i skinkan
3. Baka den i ugnen på 125 grader tills innertemperaturen är 70 grader, den stiger några grader till när man tagit ut den.
4. Låt skinkan svalna.
5. Ta bort nätet och om du vill skär bort svålen och en del av fettet.
6. Blanda senap, ägg och ströbröd
7. Bred blandningen på skinkan.
8. Griljera på 250 grader och grilleffekt i 5-8 minuter.
9. Låt svalna och skiva sen upp.

Alternativa griljeringar:

Byt hälften av ströbrödet till motsvarande mängd krossade pepparkakor.

 

Får julrecept hittar du i min julbok Jul – Hur lätt som helst  den kan du köpa här!
Dela: