Supermasala

På min instagram så har jag just nu ett betalt samarbete med “kockens kryddor”,  jag är så nöjd med receptet att jag vill dela det här också. Krämig supermasala med smak av ingefära, chili och gurkmeja. Lina Adamo kom över och vi fotade detta i huset. Första jobbet som vi gjort här. Så roligt och jag är så glad att nya köket i huset är ännu mer lättjobbat än mitt gamla. Idag är Möbelsnickarna här och sätter upp nya fläkten, sen ska en elektriker komma om ett par veckor och fixa lite mer småsaker, i veckan blir vi nog klara med nya bänkskivan/hyllorna och jag börjar se ljuset i tunneln.

Varm och mustig middag som du svänger ihop på en kvart! I grytan har jag ”Kockens Superkrydda”. Det är en kryddblandning som passar perfekt i juice och snabblagade frukost shots men också en perfekt smaksättare i grytor, soppor och varför inte i marinad till sommarens grillkvällar.

Supermasala med halloumi

 

2 gula lökar

3 vitlöksklyftor

25 g smör

2 pkt halloumi

2 msk Kockens Superkrydda ingefära gurkmeja chili

1 dl tomatpuré

3 dl grädde

2 dl cashewnötter

150 g färsk spenat

 

Servera med kokt ris och koriander

 

Skala och skiva lök och vitlök

Stek dessa mjuka i smör.

Skär halloumi i kuber.

Addera Superkrydda och halloumi i kuber låt det fräsa en minut.

Addera tomatpuré och stek en minut till.

Häll på grädde och cashewnötter och låt det koka ihop i 5 minuter.

Precis innan servering rör i bladspenat.

Njut med kokt ris och koriander.

Dela: