Palsternackssoppa

Betalat samarbete med Aito oat cusine.

Den senaste månaden har jag spenderat mycket tid här i skogen då jag undviker att åka till gymmet och vara på stan. Jag är lyckligt lottad som har närheten till naturen och stillheten, jag är också glad att jag återupptäckt kärleken till den. Att ta med min lunch ut, eller bara slå mig ner på en stubbe och kika ut på vattnet gör att jag får ordning på mina känslor och tankar något som varit extra viktigt för mig den senaste tiden. I samarbete med @aitoglobal har jag plockat fram ett recept på en krämig vegansk palsternacksoppa som går utmärkt att ta med i termos ut i naturen. Toppa soppan med solroskärnor och krasse för en riktig drömlunch ute bland tallarna.

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 äpple, svenskt

500 g palsternacka

2 medelstora mjöliga potatisar

2 msk rapsolja

1 tsk salt

1 l grönsaksbuljong

2 ½ dl Aito Oat Cuisine

peppar

Skala och hacka lök och vitlök. Det är inte så noga hur fint du hackar då soppan ska mixas.

Stek löken och vitlöken mjuk i rapsolja i en stor kastrull.

Skala och skiva potatis, palsternacka och äpple och lägg det i kastrullen med löken.

Slå över buljong och salt.

Låt sjuda i ca 20 minuter eller tills palsternacka och potatis är mjukt.

Häll i Aito Oat Cuisine.

Mixa soppan slät och smaka av.

Servera!

Foton Lina Eidenberg Adamo