Cookalong tisdag 16/6

Betalt samarbete med vinregionen Bourgogne

 

På tisdag lagar vi världens enklaste och godaste rätt, gnocchi i brynt salvia smör. Verkligen definitionen av hur lätt som helst. Till gnocchin kommer jag servera ett härligt vitt vin från Bourgogne närmare bestämt i södra delen av Côte de Beaune i centrala Bourgogne. Det är gjort på den välkända druvan chardonnay, vinet är friskt men samtidigt fylligt med toner av just brynt smör, nougat och citrus vilket gör att det passar otroligt bra ihop med gnocchin.

 

Till tisdagens cookalong som sänds live på min Instagram 18.00 behöver du:

75 g smör

10 Salviablad

800 g färsk gnocchi (jag brukar köpa Da Carlas glutenfria)

1 Citron

2 dl nyriven parmesan

Och såhär kommer vi göra:

Bryn lätt smöret i en stekpanna.

Strimla salvian och låt den stekas lätt ett par minuter.

Koka under tiden gnocchin i saltat vatten enligt anvisning på paketet.

När den flyter upp är den klar.

Häll av och kasta runt den i salvia smöret

Pressa över citron och häll på parmesan.

Servera direkt.

Betalt samarbete med vinregionen Bourgogne

Till rätten rekommenderar jag vinet:

Saint-Aubin Vieilles Vignes, Côte de Beaune, Saint-Aubin, 2018, Domain Roux

Vinet har nummer 5569 på systembolaget.

Om du vill lära dig mer om regionen, läs mer om Bourgogne här: bourgogne-wines 

Dela: