Garderobsdrömmen

-I samarbete med Elfa

När jag flyttade från min lägenhet i Nacka till villan på Lidingö var det svårast att lämna min Elfa garderob/ walk-in-closet som nyligen hade kommit på plats. I den hade jag alla mina kläder och plats för ett sminkbord. I vårt nya hus fanns vid första anblick inget liknande rum vi kunde använda som garderob. Tills jag insåg att vi kunde göra om ett rum i källarplanet. Ett stort plus är dessutom att det rummet ligger vägg i vägg med tvättstugan vilket underlättar med logistiken när kläder ska in och ut på hyllorna.

För mig var det givet att välja Elfa igen. För säkerhetsskull frågade jag mina följare på Instagram om vilket system de rekommenderar. Och i princip alla röstade för Elfa så jag kände mig stärkt i min övertygelse om att det är det smidigaste!

Rummet är på nästan 20 kvadrat så det kändes lite överdrivet lyxigt att bygga en så stor garderob först. Men vid närmare eftertanke insåg vi att det är precis vad vi behöver. Ett ställe i huset som kan svälja allt från festklänningarna till skridskor och vardagskläder. Både jag och min kille har ett stort intresse för kläder. Därför vi vill verkligen ha en plats där alla våra favoriter kan synas och glänsa i sin fulla potential.

Till min stora glädje fick jag reda på att Elfa skulle lansera en ny färg – ”Graphite” och den skulle bli perfekt i det rummet vi ville skapa. En garderob där man också kan sitta ner och ta en kaffe på morgonen när man väljer sin outfit, eller ta en drink på kvällen innan man gör sig i ordning för en fest.

Vårt hus är väldigt charmigt och byggt 1951, och i vår renovering vill vi modernisera funktionerna men behålla själen. Därför kändes det klockrent med ”Graphite” istället för vitt. Vitt som jag hade i min lägenhet hade här hade känts för mycket 2000-tal och ”ljust och fräscht”.

Den första färgerna vi tänkte på var de här, men sen föll valet på en ljust grå.

Dock kände jag paniken när rummet väl var målat. Den ljusgrå såg ljusblå ut och jag kände att det såg ut som ett pojkrum.

Svårt att se på bilden men vi tog hur som helst ett beslut att detta inte funkade och åkte och köpte två provburkar och valde färger som likande ”graphite”.

Färgvalet föll till slut på ”Sober” från Jotun. Äntligen hade vi hittat rätt!

När färgen väl var på plats väntade det roliga nämligen att få själva garderoben monterad. Återkommer med det färdiga resultatet på vår Graphite closet 24/9.