Hemmatest för celiaki

I betalt samarbete med Dynamic Code

Dynamic Code erbjuder diagnos-och hälsotest, oftast baserade på DNA-teknik. Testen beställs online eller på apotek och kan utföras vart du än befinner dig. Analysen sker i labbet i Linköping och provsvaren hämtas via en kod på webben inom några dagar, säkert och helt anonymt. De erbjuder dessutom efterföljande vård och behandling via digitala vårdgivare. Nu lanserar de tre helt nya test som jag av personliga skäl är väldigt glad över.

När jag var tolv år fick jag svaret på varför jag länge mått så dåligt, jag fick diagnosen celiaki. Som ofta också kallas glutenintolerans. Jag hade stannat av i växten, hade ingen som helst ork och kunde somna precis när som helst på dygnet. Jag hade varit dålig länge men det gick lite i vågor och sammanföll oturligt nog med att mina föräldrar skilde sig och vi flyttade så många trodde nog det var därför jag var så nere. Efter ett blodprov konstaterades det snabbt att jag hade de antikroppar som visar sig när man har celiaki. Även min farfar har sjukdomen så det är inte så konstigt att jag fick den då det är ärftligt.

Det som händer om jag äter gluten är lite förenklat att tarmluddet som tar upp näringen i maten blir förstört. Så oavsett hur näringsrikt jag äter så kan inte min kropp tillgodose sig näringen. Det var därför jag stannade i växten. Som tur var återhämtade min kropp sig snabbt när jag gick över till en glutenfri kost och jag började växa igen och stannade till slut på 175 cm. Hade det dröjt längre innan jag fick min diagnos vet jag inte hur det hade slutat.

Hade testerna från dynamic Code funnits när min farfar fick sin diagnos på 90-talet så hade vi enkelt med ett DNA-test från Dynamic Code kunnat se om vi barnbarn hade anlag att utveckla celiaki. Då kanske vi snabbare förstått mina symptom om vi visste att jag bar på det anlaget och jag hade inte behövt klappa ihop totalt innan vi förstod vad som var fel.

Dynamic Code erbjuder nu  3 nya tester som alla är till stor hjälp om man misstänker celiaki, har det i släkten eller som jag är diagnostiserad och vill kunna följa sin sjukdomsstatus.

Här kan du läsa om dom:

Med rabattkoden Jessica20 får du 20% på dessa 3 nya tester och koden är giltig 9/11-16/11 2020, kan inte kombineras med andra rabatter och erbjudanden.

Personligen är jag extra tacksam för monitoreringstest där jag kan följa upp min sjukdom med blodprov och hålla reda på att min tarm mår bra, och att jag inte får i mig spår av gluten. Jag har alltid bara tagit för givet att det funkar bra med min kost men vet att när jag lever som jag gör i vanliga fall (inte i coronatider) går på resturang, reser, går på fest osv så är det ju lätt hänt att jag av misstag kan få i mig spår av gluten för det kanske slinker ner en smula här och där utan att jag ser det.

Jag är glad att jag nu kan kolla min sjukdomsstatus själv när det passar mig!