Veckans Meny

Måndag igen och här kommer jag med veckans meny så att ni slipper tänka på det! 💞

Måndag: Krämig supermasala med smak av ingefära, chili och gurkmeja. En varm och mustig middag som du svänger ihop på en kvart!

Tisdag: Paj med rödbetor och fetaost. Jag älskar rödbetor, det är så vackert och så himla gott! Köper du rödbetor med blast, skär då av blasten innan de åker in i kylen, sitter blasten kvar blir betorna mjuka, den är dessutom jättegod att äta som sallad.

Onsdag: Quorngryta med dragon och soltorkade tomater. Jag älskar dragon! Den här rätten är superenkel att laga och jag gissar att du har de flesta ingredienserna hemma redan. Passar lika bra en lördagskväll med vännerna som en onsdagskväll när man vill äta något extra gott utan att behöva krångla till det. Jag serverar med min favorit ugnsrostad potatis, men pasta och ris fungerar också bra till.

Torsdag: Stuvad blomkål med falukorv. Husmanskonst! Älskar stuvat! Älskar Blomkål! Blomkål i en krämig stuvning och så falukorv som man ger ordentligt med stekyta. Det är verkligen riktigt mat när det är som allra bäst!

Fredag: Toppar vi med asiatiska fishcakes, risnudlar och jordnötssås. En vinterkväll i mitt kök så kom mina barndomsvänner över på middag och då lagade jag den här rätten för första gången. Jag hade en idé om hur jag ville att de skulle smaka och testade mig fram medan de satt på andra sidan köksbänken och pratade över ett glas vin. Fishcakesen fick högsta betyg och båda två var faktiskt riktigt förvånade över hur otroligt enkelt det var att göra dem och hur mycket smak det blev trots så få ingredienser.

Fler enkla recept för vardag och helg hittar du bla. i min kokbok, Supergott och Supersnabbt, köp den här!  Om du söker efter ett specifikt recept kan du alltid testa att googla Jessica Frej + Receptet du söker.