Chokladfondanttårta med kolaswirl

Nu tycker jag att vi livar upp den här veckan riktigt ordentligt med Chokladfondanttårta med kolaswirl 🥳 Den här kakan är enkel att baka och räcker till många så oavsett som det är fest, kalas eller om du ska bjuda kollegorna på fika så är det en perfekt kaka att bjuda på! 

Chokladfondanttårta med kolaswirl

Ingredienser:
150 g smör
200 g mörka chokladknappar
1,5 dl strösocker
4 ägg
1 dl kakao
1 burk karamelliserad mjölk
1 tsk flingsalt
vispgrädde, till servering

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg ett bakplåtspapper i en form.
Smält smöret.
Lägg chokladknapparna i det varma smöret, rör om tills all choklad är smält.
Tillsätt socker, ägg och kakao och rör om med en visp till en jämn smet.
Häll smeten i formen.
Blanda karamelliserad mjölk med flingsalt.
Klicka ut den karamelliserad mjölken i matskedsstora klickar över hela kakan. Dra en sked igenom.
Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter, använd ej varmluft.
Låt svalna och ställ i kylen. Servera kall.
Kakan är god precis som den är men om man vill kan man servera den med vispad grädde och dekorera med färska bär.