Veckans Meny

Hej på er! Jag hoppas att ni haft en fin helg 💞 Här kommer veckans meny med bland annat en klassiker från 80-talet! Klicka på rubriken för att komma till recepten. Fler enkla rätter hittar du i min kokbok Hur lätt som helst, köp den här!

Måndag: Fried Rice

Den här rätten lagar man på kokt överblivet ris. Så när du kokar ris, koka dubbelt så kan ni äta fried rice nästa dag. Det är verkligen en så smart rätt för man kan göra den på det man hittar i kylen och det blir liksom alltid gott!

Tisdag: Blomkål med mandel och spiskummin

Det här ser ju så nyttigt ut att man tror att det ska bli tråkigt. Men ni kan vara lugna, smaken går alltid först i mitt kök och det här är supergott!

Onsdag: Flygande Jakob

Ni har väl inte glömt Flygande Jacob!? Det var den rätten man åt på 80-talet som vi äter tacos idag. Många höjer på ögonbrynen när de hör den udda smakkombinationen Kyckling, banan, bacon, jordnötter, grädde och chilisås men faktum är att det är en perfekt mix.

Torsdag: Palsternackssoppa

Den lena palsternackan kommer verkligen till sin rätt i en krämig soppa. Om du får soppa över så går den bra att frysa in, perfekt att ta med till jobbet som lunch eller plocka fram en kylig kväll när man inte orkar laga mat.

Fredag: Kycklingköttbullar med asiatiska smaker

Klassisk köttbullemacka i all ära men när man vill ha lite omväxling så är den här mackan verkligen så smarrig och snabb att laga. Köttbullar på kycklingfärs är jättegott och passar jättebra med asiatiska smaker.