Hej pĂ„ er! Jag hoppas att ni haft en fin helg 💞 HĂ€r kommer veckans meny med bland annat en klassiker frĂ„n 80-talet! Klicka pĂ„ rubriken för att komma till recepten. Fler enkla rĂ€tter hittar du i min kokbok Hur lĂ€tt som helst, köp den hĂ€r!

MĂ„ndag: Fried Rice

Den hÀr rÀtten lagar man pÄ kokt överblivet ris. SÄ nÀr du kokar ris, koka dubbelt sÄ kan ni Àta fried rice nÀsta dag. Det Àr verkligen en sÄ smart rÀtt för man kan göra den pÄ det man hittar i kylen och det blir liksom alltid gott!

Tisdag: BlomkÄl med mandel och spiskummin

Det hÀr ser ju sÄ nyttigt ut att man tror att det ska bli trÄkigt. Men ni kan vara lugna, smaken gÄr alltid först i mitt kök och det hÀr Àr supergott!

Onsdag: Flygande Jakob

Ni har vÀl inte glömt Flygande Jacob!? Det var den rÀtten man Ät pÄ 80-talet som vi Àter tacos idag. MÄnga höjer pÄ ögonbrynen nÀr de hör den udda smakkombinationen Kyckling, banan, bacon, jordnötter, grÀdde och chilisÄs men faktum Àr att det Àr en perfekt mix.

Torsdag: Palsternackssoppa

Den lena palsternackan kommer verkligen till sin rÀtt i en krÀmig soppa. Om du fÄr soppa över sÄ gÄr den bra att frysa in, perfekt att ta med till jobbet som lunch eller plocka fram en kylig kvÀll nÀr man inte orkar laga mat.

Fredag: Kycklingköttbullar med asiatiska smaker

Klassisk köttbullemacka i all Àra men nÀr man vill ha lite omvÀxling sÄ Àr den hÀr mackan verkligen sÄ smarrig och snabb att laga. Köttbullar pÄ kycklingfÀrs Àr jÀttegott och passar jÀttebra med asiatiska smaker.