Semmelglass i strut

Glass mitt i kalla vintern? Japp. Ska du bara göra ett av dessa recept är det detta du måste pröva. Min absoluta favoritglass är född.

20 minuter + frystid

Ingredienser:

• 5 dl vispgrädde
• 1 burk sötad kondenserad mjölk
• 2 tsk nymald kardemumma
• 200 g mandelmassa
• 1 burk karamelliserad mjölk
• 2 tsk flingsalt

Gör så här:

1. Vispa grädden fast. Blanda kondenserad mjölk med kardemumma.

2. Blanda grädde med mjölkblandningen och häll i en form som går att frysa.

3. Riv mandelmassan och blanda med den karamelliserade mjölken och salt. Klicka ner blandningen i en form.

4. Dra en kniv genom blandningen så det swirlas. Ställ i frysen i minst 8 timmar.

5. Skär antingen glassen i bitar med en vass kniv eller skeda upp i skålar eller strutar.

Foto: Lina Eidenberg Adamo