Semmelkladdkaka

Nu är de här 🎊 Glad semmeldag på er! Vi firar med semmelkladdkaka, när man testat denna undrar man nästan varför man bakar vanliga kladdkakor.

45 min. 10-12 bitar

Ingredienser:

• 150 g smör
• 2 ägg
• 2 dl socker
• 2 tsk nymald kardemumma
• 1⁄2 tsk salt
• 1 dl mandelmjöl
• 2 dl majsmjöl
• 150 g mandelmassa

Till servering:

• Vispad grädde
• Rostad mandel
• Florsocker

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 °. Inte varmluft. Smält smöret och rör ihop det med ägg, socker, kardemumma, salt, mandelmjöl, majsmjöl och riven mandelmassa.

2. Häll i en form klädd med bakplåtspapper. Baka i 20–25 minuter. Låt svalna före servering. Servera med vispad grädde, rostad mandel och florsocker.

Foto: Lina Eidenberg Adamo