5-minuters lasagne

Den här goda lasagnen hittade jag på när jag kom hem från en lång flygresa. Trött, jetlaggad och jättehungrig. Jag rörde ihop detta och höll tummarna för att det skulle bli gott medan jag packade upp resväskan och duschade. Jag ska erkänna att jag blev förvånad över resultatet, hur gott som helst och så enkelt att svänga ihop trots att jag inte sovit på 24 timmar. Helt perfekt till söndagsmiddag och veckans matlådor ❤️

5-minuters lasagne

4 förp krossade tomater [à 400 g]
3 msk grönsaksfond
2-3 klyftor vitlök
1 tsk salt
2 tsk sambal oelek
4 msk olivolja
0,5 tsk malen svartpeppar
350 g pasta (exempelvis lasagne corte från d’oro/pasta penne)
300 g quornfärs (eller liknade)
2 krukor basilika
2 förp buffelmozzarella [à 125 g]

 

Gör såhär:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Häll de krossade tomaterna i en lasagneform.
  • Häll på fond, pressa i vitlök, och ha i salt, sambal oelek, olja och peppar. Blanda runt med en gaffel.
  • Häll i pasta, qournfärs och basilikablad och rör om.
  • Bryt varje ost i 10–12 bitar och strö över gratängen.
  • Grädda i 30 minuter och servera med en god sallad.