Veckans Meny

Nu är jag tillbaka från Italien nyladdad med matinspiration och SOLSKEN 🥰🌞🍝 Här kommer veckans meny!

Måndag: 🫑 Kryddstekt kyckling med favoritsallad! hade jag varit på restaurang skulle jag beställt en skål nyfriterade pommes vid sidan av 👌🏼 skulle också kunna ordnas hemma om man nu kände att man har energi att fixa med det 😉

Tisdag: Arrabiata betyder arg på italienska och jag gissar helt fritt att en och annan italienare blir lite arg på mig över hur jag helt fräckt tolkat den här rätten på mitt eget sätt, utan att ha haft hyfs nog att byta namn på den. Fast om de får smaka tror jag att de är allt annat än arga för min pasta arrabiata är makalöst god!

Onsdag: Rårakor med morot och halloumi, det mest geniala med den här rätten är att det alltid går att laga den. I min kyl finns nämligen alltid potatis, morot och halloumi. Vet ni varför? Jo för alla dom grejerna har väldig lång hållbarhet så det är sån mat som man alltid kan ha hemma för det blir i princip aldrig gammalt. Perfekt!

Torsdag: Klassisk köttbullemacka i all ära men när man vill ha lite omväxling så är den här mackan verkligen så smarrig och snabb att laga. Köttbullar på kycklingfärs är jättegott och passar jättebra med asiatiska smaker!

Fredag: Superenkelt recept på lammfilé som passar perfekt till fredagsmiddag. Jag älskar den här rätten som jag ”uppfann” när jag hade massvis med ärtor i frysen och behövde hitta på något bra sätt att äta upp dem på. Nu är de en stående favorit när det ska lagas festmiddag.

Fler festliga menyer och recept hittar du i min bok fest på 30 min, köp den här!