Glad MĂ„ndag 💛 Hoppas att ni haft en hĂ€rlig pĂ„sk med sol, skratt och kvalitetstid med nĂ€ra och kĂ€ra! 🐣 HĂ€r kommer veckans men10

MÄndag: Salsiccia med cannelinibönor, frÄn min kokbok supergott & supersnabbt.

Tisdag: Ugnsbakad fetaost med chili & citron. Det Ă€r sĂ„ himla gott och lĂ€ttlagat! Äter ofta det nĂ€r jag ska laga mat till bara mig sjĂ€lv đŸŒ¶đŸ˜đŸ‹

Onsdag: Hur gör du carbonara?! Jag har grÀdde i. End of discussion. SÄhÀr gör jag!

Torsdag: Laxsallad. ”Kryddpeppar pĂ„ lax – Ă€r det nĂ„gon slags julfest pĂ„ gĂ„ng eller?” Nej, det Ă€r bara det att kryddpeppar Ă€r gott i fler sammanhang Ă€n just som julkrydda. Testa den hĂ€r laxen och du förstĂ„r vad jag menar. Om du rĂ„kar ha en stektermometer hemma, anvĂ€nd den sĂ„ Ă€r du sĂ€ker pĂ„ att laxen blir sĂ„ dĂ€r perfekt.

Fredag: Lammstek med potatisgratĂ€ng. Min farmor lĂ€rde mig att laga lamm pĂ„ detta sĂ€tt, jag gjorde det i pĂ„sk och det blir sĂ„ himla gott. Att bjuda pĂ„ stek kan kĂ€nnas krĂ„ngligt men det Ă€r faktiskt lĂ€ttlagat Ă€ven om den behöver lite tid i ugnen. Och visst kĂ€nner man ofta att man liksom inte pallar stĂ€lla sig och skala potatis? Jag tog tid, 1 kilo potatis tar 4–5 minuter att skala. DĂ„ skalar jag inte sĂ€rskilt snabbt ens. Det Ă€r om man kĂ€nner efter ocksĂ„ ganska skönt rent mentalt att bara stĂ„ rakt upp och ner och skala nĂ„gra potatisar.